Träning

Viltspår

Är du sugen på att lära dig mer om viltspår? Spelar ingen roll om du är nybörjare och bara vill aktivera din hund, eller om du redan har erfarenhet och vill tävla. Mina viltspårskurser passar alla. Nivån läggs efter er erfarenhet. Då varje spår är individuellt så ni kan vara både nybörjare och erfarna på samma kurs. Vi går igenom hur man lägger spår, vad man ska tänka på vid spårläggning. Hur väder, vind och terräng  påverkar spåren. Samt hur man lär sig läsa sin hund i spåret.


Jag har ca 10 års erfarenhet av spår. Jag har kört upp fyra egna hundar till viltspårschampion. Samt att jag har flera elever som kört upp sina hundar till championat. Jag har slagit flera rasrekord i viltspår med mina hundar. Samt att jag kvalade in till SM 2015 och 2016, 2016 lyckades jag kvala in med 2 hundar dessutom.


Gör en intresseanmälan, så kommer jag sätta ihop en helgkurs (lördag och söndag kl 10-15). Max 5 ekipage per kurs. Kostar 1500kr/ekipage.


Vill du ha privat träning, så löser vi det. Bara att kontakta mig, så hittar vi en tid som passar. Kostar 300kr/tillfälle.


Jag säljer även provspår för dig som vill kolla av hur ni ligger till i träningen. Om ni är redo för prov mm. Kostar 250kr/spår.

Skotträning

Nu kommer Staffiefamily erbjuda skotträning på tisdagar kl 18-19.  Kostar 50kr/ekipage. Betalas kontant eller med swish. Vi kommer hålla till på Lindsbergs Gård, Hölö. Sök på Lindsbergsvägen 68, om gps:en inte hittar.


Det är du som hundförare som har ansvaret för din hund. Att se till att hunden är trygg i situationen. Självklart så kommer jag finns som stöd och hjälpa till, för att få skott att vara något positivt för er.


Jag kommer att avbryta ekipage, om jag ser att en hund är obekväm/rädd mm. Självklart så kommer jag försöka hjälpa er att lösa situationen.


Skotten kommer avfyras med en knallpåk eller en startpistol.


Anledningen till att jag kommer ha dessa skotträningar är, att hjälpa ekipage träna inför tävling, nyår mm. Skott finns ju i Mh, bph, bruks och viltspår. Så att träna skott är bara bra enligt min mening. Då det ofta förekommer i vår vardag. Och då är det ju jätte bra att träna det under kontrollerade former. Allt för att försöka undvika att få en skotträdd hund.


VILL DU SKOTTRÄNA, SÅ GÖR EN ANMÄLAN VIA FORMULÄRET.


Varmt välkomna!